A piece of my mind

Posts in category Blogging

Making an Aggregator Site

For the past few days, I’ve been trying to create an aggregator site that contains my colleagues blog posts. At first, I use Drupal using the built-in aggregator module. Although it works well, but it don’t display the pictures from the blog posts. Then I tried using WordPress. I’ve tried two or three WordPress plugins that can create an aggregator site. I decided to use FeedWordPress plugin. Because it works as I expected. You can see the result site in here.

Spam Comments

Since this blog is up, akismet already catch about 800 spam comments. For today it catches about 40 spam comments. I’m wondering how they spam a blog site? Are they using a special software or spam it manually?
I’ve tried to observe the spam. Some posts generate more spam than other posts. So I closed some posts for commenting just to see if it could block the spam that come through that post.
I read that some blogs also receive trackback spam. Actually it happened in my older blog. Luckily it doesn’t happened yet in this blog.

Import from Blogger

At last I have some little time to migrate my posts from my previous blog to this blog. I have to get through several steps to get this done. First I export the WP database from this blog into local WP that I have installed in my computer.
READ MORE »

Kumpul-kumpul Blogfam 12 November 2006

Setelah dari Bandung, aku balik ke Jakarta lagi keesokan harinya karena ada acara kumpul-kumpul Blogfam di rumah Sir Sammy dan Mbak Erfi. Dari Bandung jam 9 pagi, naik travel lagi dari stasiun kereta Bandung, sampai di stasiun Gambir jam 11 siang. Nah kalau ini di perjalanan tidur terus :)) Dari Gambir naik busway ke arah Harmoni, lalu pindah busway ke arah Blok M. Dari Blok M baru naik taksi ke lokasi acara (maklum ngga apal jalur bus). Sampai disana sudah banyak orang dan banyak makanan =P~ Laporan lengkap acara kumpul-kumpulnya ditunggu aja dari Mbak Erfi yah :p

Selesai acara, aku, Sir Sammy dan Mbak Erfi ke Dharmawangsa Square. Aku dan Sir Sammy nongkrong di Oh La La Cafe sambil internetan sementara Mbak Erfi ada urusan pribadi. Dari situ aku langsung pulang dan istirahat. Dua hari yang cukup menyenangkan :)

Mobile Blogging

Well, I have a new other blog (again!!!!). It’s in http://belutz.vox.com. Vox.com is owned by Six Apart, Ltd., the company who created Movable Type engine. So if you guys are looking for the suitable blog engine for you, vox.com is a great place for you to try the Movable Type engine. As for WordPress engine you can try it in wordpress.com. I intended to use my new blog at vox.com as my Mobile Blogging, so every post in that blog will be sent via email from my handphone using GPRS connection. If you create a new blog at vox.com, don’t forget to add me into your neigborhood, ok? :D

Rumah Baru

Hi all :D

Akhirnya daku mempunyai domain sendiri hehehe…

Thanks buat Ayna, Clara, Melia, Teddy dan Thomas atas opininya dalam pemilihan domain yang saya pakai ini. Mudah-mudahan jadi sering nge-blog deh.

Dengan postingan pertama di rumah baru ini, daku mengucapkan:

Selamat Hari Raya Idul Fitri 1427H

Minal Aidin Wal Faidzin

Mohon Maaf Lahir dan Batin

……

Wah udah lama nih ngga posting di blog ini hehehehe. Akhir-akhir ini memang lagi sibuk. Kadang-kadang kalau lagi ngga di depan komputer, ada niat buat nulis tentang sesuatu. Tapi pas udah di depan komputer langsung ngerjain yang lain dan jadi lupa posting. Lama-lama ceritanya jadi basi deh.

Ok deh, nanti posting lagi deh.

Blog gw kena virus!!


Blog.Worm

terinfeksi ketika sedang membaca blognya Mas Pri

Kode Blogger

Dulu, di bagian “About Me” saya memasang sebuah kode, yaitu geekcode.
Geekcode saya adalah:

GCS/IT/U d+@ s:- a- C++ UB++ P+ L- E—- W++ N o K- w+ O M V- PS(-) PE++(-) Y+ PGP t- 5 X R(+) !tv(++) b(+) DI D+ G++ e h r+ y?

Artiin sendiri yah di http://www.geekcode.com/geek.html.

Nah barusan saya nemu Blogger Code :p Mungkin udah basi, tapi ngga apa-apa soalnya saya baru tau hehehe…
Dan ini Blogger Code saya:

B7 d- t k++ s- u– f i- o+ x- e l c

Untuk mengartikannya, salin kode di atas dan paste ke situs ini.

Template baru

Template baru nih. Mudah-mudahan pada suka dan lebih enak buat dilihat dan dibaca.

Thanks buat Novi atas masukkannya :)

Friends

Already a member?
Login
Login using Facebook:
Last visitors

Categories

Ubuntu Linux